new strategic partnership!

Vi blir alltid lika glada när vi träffar andra bolag som vill samma sak som oss, att optimera den byggda miljön för människorna som verkar i den. När vi träffade Empire AI så blev vi imponerade över hur de, med hjälp av AI, machine learning och analys, vill skapa en bättre förståelse för hur en fastighet kan användas.

Med omedelbar start inleds samarbetet med Empire AIs plattform Office counter för att säkerställa ett effektivare sätt att samla in data och information när vi gör beläggningsmätningar.

 - Eftersom produkten är så lätt att använda går det snabbt att komma igång med utvecklingsarbetet och att få in data att jobba med. I samarbete med våra kunder kan vi också fördela resurser mellan oss vilket innebär en väsentligt lägre kostnad än andra alternativ, säger Emil Åkerblom, Vice VD mod:group

Vi lärde oss av pandemin att kraven på en arbetsplats snabbt kan förändras. En analys gjord idag blir lätt en ögonblicksbild och ett siande in i en okänd framtid. Nu kan vi erbjuda en metodik som möjliggör ett kontinuerligt utvecklingsarbete som optimerar miljön för människornas behov. I och med den låga tröskeln och det effektiva arbetsflödet så kan man börja använda datan löpande istället för i sprintar.

 - Det känns lockande att brygga den mänskliga upplevelsen och datapunkter på ett sätt som blir både mer effektivt och träffsäkert då det utförs kontinuerligt. Med hjälp av denna "levande data" kan vi leverera ännu bättre analyser, säger Emil Åkerblom

Det långsiktiga samarbetet bygger på att ännu bättre förstå samspelet mellan människor och vår byggda miljö och att kunna använda sig av AI och machine learning för att bli än mer effektiva. Genom att applicera ännu mer smartness i vår process är vi övertygade om att vi kan skapa ännu starkare beslutsunderlag och göra ännu bättre och snabbare analyser.

 - mod:groups digitaliserade process genererar en metodik som fungerar sömlöst från modell till förvaltning och ger oss en djupare förståelse för hur fastigheter nyttjas och används. Vi hoppas och tror att samarbetet med Empire AI kan vara en av nycklarna till att nå ännu längre och göra den än mer effektiv, säger Jonas Ahnve, VD mod:group Construct

Vi ser så mycket fram emot att få jobba vidare med hela gänget på Empire AI.

Sky is the limit!


#unitedtoinspire

INFO

Empire AI är en start-up med bas i Norge som under sin korta livstid lyckats skapa båda mjukvara och verktyg för att optimera användandet av kontorsfastigheter. Genom en enkel metod, Office Counter, för datainsamling får man bra underlag för analys.

Precis som oss i mod:group är gänget bakom Empire AI ett entreprenörsdrivet gäng med innovativa, nyfikna och genuint fina människor, men det de också tillför till samarbetet är en förståelse för AI och machine learning som vi hoppas kunna hjälpa oss att utvecklas.

Julia Andersson