MOD:GROUP FÖRVÄRVAR INSIKT DIGITAL SAPIENS AB

mod:group fortsätter att växa genom att förvärva Insikt Digital Sapiens, en ledande aktör inom digitala arbetssätt för arkitekt- konstruktör- och ingenjörsverksamheter. 

Genom förvärvet får vi in flera fantastiska stjärnor med Rikard Matson, Kristoffer Lind och Christoffer Sundberg i spetsen. Tillsammans med mod:groups team av specialister inom BIM och information för industriell produktion bildar vi genom förvärvet en ledande aktör inom digitala konsulttjänster som möjliggör optimerade processer för fastighetens hela livscykel.  

Köpet av Insikt är en del av mod:groups långsiktiga strategi att genom vår digitaliserade process och industriella produktion inspirera branschen att utveckla en varaktig förbättring av sättet som vi designar, utvecklar och förvaltar den byggda miljön.

I och med förvärvet etablerar vi ett nytt affärsområde som dedikerat kommer att fokusera på att fortsätta inspirera till förändring genom konkreta förbättringar från management till arbetsplats. Rikard Matson kommer att vara affärsområdeschef och tar plats i mod:groups koncernledningsgrupp tillsammans med David Hebrand, Jonas Ahnve och Emil Åkerblom.

Konsultverksamheten, som fortsatt kommer att gå under namnet Insikt, etablerar sig även i Göteborg i samband med förvärvet genomförs.

Kommentar från Insikts VD Rikard Matson:

”Det känns oerhört kraftfullt att omges av mod:groups rejäla sfär av kompetens som sträcker sig runt byggnadens hela livscykel. Redan från första samtalet är det lätt att förstå hur vi tillsammans kan lyfta branschens sätt att projektera, producera, förvalta och återbruka vår byggda miljö.

Insikt har hittat sin själsfrände i mod:group i både värdegrund, kultur och mening. Förutom våra uppenbara synergier i affär och kompetens är vi förväntansfulla över att få ta del av den gedigna erfarenhet bolaget besitter inom strategi, ledarskap, kultur och organisationsbyggande.

Nu ser vi fram emot att accelerera i vår riktning att nyfiket utveckla människor och branschen med hjälp av ny teknologi och digitala processer. Tillsammans med mod:groups vassa team utvecklar vi branschens powerhouse av digitala processer runt byggnadens hela livscykel – Lets do this!”

 

Kommentar från mod:groups VD David Hebrand:

“Vi är mycket stolta och glada över att vi hittat likasinnade som så starkt delar vår syn på hur branschen behöver utvecklas. Vi har de närmaste 7 åren arbetat med att inspirera branschen att flytta sig i rätt riktning med förändrad syn på processen. En nyckelfaktor för detta är att på ett ödmjukt sätt supportera och utveckla samhällsbyggarsektorn i de tidiga faserna och supportera arkitekter och fastighetsägare i strategiska och operativa frågor.

Insikt har på relativt kort tid bevisat och bekräftat att operativmodell, värdegrund och ambition är helt rätt.

Det känns otroligt inspirerande att få välkomna en grupp så duktiga individer till vår verksamhet där vi är övertygade om att mötet mellan vårt redan vassa team kommer växa exponentiellt tillsammans med Insikt! Konsultverksamheten får också en erfaren och inspirerande ledare i Rikard Matson och vi ser mycket fram emot vad vi kommer utveckla tillsammans.”

Om Insikt

Insikt är ett ungt företag med mångårig erfarenhet av att driva utveckling inom digitala arbetssätt och BIM i både projekt och på företag; både komplexa, stora och små. Bakom Insikt finns ett passionerat team med stort intresse för människor, teknologi, arbetsmetoder och att genomföra projekt.

Insikt erbjuder ett helhetsgrepp kring digitala processer och arbetssätt för både projekt och företag i samhällsbyggnadssektorn genom att bistå med projektresurser, strategisk rådgivning, utbildningar och affärsutveckling. Vi tror på att när digitala processer och arbetssätt harmoniserar mellan människor, teknologi och förutsättningar skapas de verkliga värdena av digitalisering. 

Insikt är verksamma som rådgivare till några av Sveriges ledande arkitekter och utvecklare och leder digitala arbetssätt i projekt överstigande 500 000 BTA. Utöver detta har företaget en väl utvecklad process, struktur och systematisering för informationshantering. Arbetssättet leder till en kraftigt förbättrad projekteringsmetodik, kostnad och kontroll som samtidigt utvecklar arkitekturen och tekniska lösningar i vår byggda miljö.

För mer information, vänligen besök: www.insiktsverige.se

 

Om mod:group

Vi är här för att optimera alla aspekter av byggdesign, materialtillförsel och konstruktion.

Med mod:groups helt integrerade process supporterade av kraftfulla tekniska system tillvaratas människors tid och kompetens på bästa sätt. På detta sätt minimerar vi påverkan på vår miljö och skapar ekonomiskt och försvarbara projekt för framtiden.

Vår processtyrda organisation är samordnad hela vägen från konceptualisering till projektering & produktion via vår digitala process och dess underliggande tekniska system. Det möjliggör transparens och full kontroll på varje besluts påverkan på projektet. Resultatet är en byggprocess med överlägsen totalkostnad för projektering, produktion och förvaltning. Och som dessutom ger dig som kund trygghet och kontroll.

 Vi jobbar i realtid med kunden och kan erbjuda en nivå av kontroll som gör att påverkan på vår omvärld och ekonomi blir väsentligt lägre än traditionella byggprocesser tack vare medvetna val, smartare lösningar och optimerad produktion. Det är kort och gott hög tid att i grunden förändra hur vi designar, konstruerar och skapar byggnader. 

mod:group är primärt verksamma i Sverige inom hela värdekedjan för en byggnad. I projektportföljen finns ca 150 bostäder i pågående produktion eller projektering och totalt ett fastighetsbestånd som utvecklas tillsammans med våra kunder om ca 50 000 BTA.

För mer information, vänligen besök: www.modgroup.se

Rådgivare

Setterwalls team med Patric Olofsson i spetsen har agerat legal rådgivare till mod:group i samband med förvärvet.

 

För ytterligare information kontakta:

David Hebrand, VD mod:group

Tel: 076 – 321 71 40

Email: david.hebrand@modgroup.se

 

Rikard Matson, VD Insikt

Tel: 073 – 438 33 28

Email: rikard.matson@insiktsverige.se

Stina Berggrenmod:group