LÄRARFÖRBUNDET ABW

Aktivitetsbaserat kontor
1300 kvm


Concept / Construct

 
image007.jpg
 

Mod:group skapar aktivitetsbaserat kontorskoncept för Lärarförbundet

När Lärarförbundet moderniserar sin verksamhet för att arbeta mer aktivitetsbaserat behöver lokalerna och arbetsmiljön följa med i samma utveckling. Vi på mod:group har tagit helhetsansvar från start till mål med att projektleda och realisera hela den utmaningen.

Lokalerna har genomgått en övergripande renovering och en transformation från privata slutna kontor till mer öppna och flexibela ytor där den fantastiska utsikten mot Mälaren och Essingefjärden kan njutas av fler.

I projektet har också ett skräddarsytt inredningskoncept för ABW tagits fram, anpassat till Lärarförbundets personal och behov. Allt med fokus på ergonomi, flexibilitet, teknik och en skön atmosfär där anställda trivs. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för den fortsatta moderniseringsresan. 

Kund: Lärarförbundet
Vad: Aktivitetsbaserat kontor om 1300m2
Hur: Renovering och inredningskoncept
Var: Segelbåtsvägen 15, Stora Essingen, Stockholm
När: Start juli 2018 Klart januari 2019

Arkitekt: Matias Wreland
Förändringscoach: Helen Lidström
Team: Concept & Construct

 

Digital process från idéstadie till välkomstfrukost

Mod:groups digitala process är alltid grunden i våra projekt och möjliggör transparens och full kontroll på varje besluts påverkan på projektet. Lärarförbundet kunde redan på konceptstadiet vandra omkring i en möblerad 3D modell av sitt kommande kontor och med hjälp av VR få en god förståelse för hur slutresultatet skulle se ut. 

Att se något på en platt ritning går inte att jämföra med att besöka en digital motsvarighet till sitt kontor. Genom att justera den digitala modellen innan byggstart får vi en byggprocess med överlägsen totalkostnad för projektering, produktion och förvaltning. Och som dessutom ger dig som kund trygghet och kontroll.

”Att skapa kontor för den moderna människan och nya arbetssätt kräver lyhördhet och engagemang, något vi brinner för och hjälper våra kunder att realisera.

– Emil Åkerblom, projektledare mod:group”

 
Skärmavbild 2019-01-29 kl. 17.29.13.png
 

1300 kvm kreativ miljö för både samarbete och fokuserat arbete

Med ett gediget förarbete där varje funktion, behov och förväntan har tagits i beaktande så har nu Lärarförbundet med hjälp av mod:group tagit det första klivet mot ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

Efter nyår klev de anställda in i vackra och nyrenoverade lokaler om 1372 m2. Ett helt våningsplan med olika arbetszoner som rymmer både ergonomiska arbetsplatser i tyst samt öppen miljö, kreativa ytor, mötesplatser och loungeytor. Inredning som skapar förutsättningar för en bra arbetsmiljö där det är lätt att byta arbetsposition och därmed undvika det förödande stillasittande arbetet och som samtidigt skapar en visuellt tilltalande arbetsplats.