LÄRARFÖRBUNDET LOUNGE

Concept / Construct
600 kvm

Web-Lärarförbundet-8147-Edit.jpg

En miljö för alla anställda att träffas och trivas i.

När mod:group tog sig an Lärarförbundets yta för umgänge och möten var det med målet att skapa ett modernt kontor som skulle hålla en lång tid fram över. Och som dessutom skulle rymma lite av den konstskatt som Lärarförbundet har. Modernt och klassiskt i kombination skapade en skön miljö som blivit mycket uppskattad. 

Vad: Lounge & mötesrum
Hur: Totalrenovering och inredningskoncept
Var: Stora Essingen, Stockholm
När: Start jan 2017 Klart maj 2017
Team: Concept & Construct

Designat, planerat och utfört av mod:group

Lokalerna totelrenoverades och mod:groups digitala process användes fullt ut. Med vår process skapas en 3D-modell av projektet med millimeterexakta inmätningar. I denna modell sker sedan all projektering och här samlas projektets all information. Materialåtgång, tidsplan, resursbehov och kostnadskalkyl. Den fungerar även som den enda ritning vi använder då all byggnation och alla installationer skapas i modellen.

 

Olika miljöer för olika möten

Lärarförbundets nära 500 kvadratmeter skulle användas för umgänge, olika typer av möten och för lunch och fika. Mod:group tog i samarbete med arkitekt Mathias Wreland fram konceptet som stod färdigt för invigning i maj 2017.

Medarbetarna på Lärarförbundet välkomnades då till en lokal med många typer av platser för möten människor emellan. Snabba stående möten, klassiska möten vid stort konferensbord, soffgrupper, läsfåtöljer och en matdel med skön cafékänsla.

Färgerna är en skön mix av puderrosa, grå och khaki med materialval som fiskbensparkett av massiv ek och blankt fiskbenskakel. Genomgående mjuka materialval för att skapa en skön ljudnivå. Att sedan kombinera modern inredning med klassisk konst höjde känslan ytterligare.